Discussion about this post

User's avatar
Ziv's avatar

פוסט מצויין, כרגיל! בנוגע לשווי של חברות - יש הרבה חוטים מקשרים בין DJT ל-GME ואחרות. אני חושב שגורם אחד שלא לגמרי הוזכר (ומובן למה), וכנראה גרם לעלייה של DJT (שמאז ירדה הרבה), הוא הרצון לנקוט בצעדים כנגד 'הצד השני' ולתמוך ב'צד שלך'. עם כל החקירות כנגד טראמפ והטיימינג של שנת בחירות, האדם הממוצע פתאום מצא דרך לתמוך בטראמפ ובמאבק שלו. מאידך, אני לא בטוח לגמרי האם יש פה הימור על האם טראמפ ינצח בבחירות. אני מבין את הרציונאל ולמה חלק מהמשקיעים יחשבו כך, אבל אני רוצה להאמין שרוב המשקיעים מבינים שבסופו של דבר הם לא קונים מניה בבראנד של טראמפ, אלא בחברת מדיה שיש לו שליטה בה (שכפי שהזכרת הפער עצום בין ביצועי החברה והשווי הנוכחי, אפילו אחרי הנפילה בימים האחרונים).

אגב, אני חושב שהרצון לנסות באופן קיצוני לגרום ל״צד השני״ להפסיד התחיל והאיץ הרבה ממה שקרה ב-GME. והחבר'ה של רדיט גם הצליחו, לפחות במקרה של Melvin Capital. זה עדיין קורה במגוון מניות עם הרבה שורט ע״י קרנות גידור. אני לא בטוח לגבי דוג׳קוין ודוגמאות אחרות - באמת מבינתי ומעלה כרגע!

ניוטון מול דארווין זה קונספט מצויין - תודה על השיתוף! מזכיר לי קצת את הפריימוורק (המצויין) שלך לחשיבת חוף מזרחי מול חשיבת חוף מערבי.

Expand full comment
הקורא's avatar

“חוק שימור הרווח האטרקטיבי" נשמע לי הסבר מסורבל ל- "עקומת הסמיילי" של מנכ"ל אייסר עליו כתבת באחד ממהדורות העבר.

זה פשוט תנועה לאורך העקומה – מי שהיה בקצה, וקיבל את הערך, זז (מטעמים שונים), למרכז העקומה, שם יש פחות ערך, ואחרים מתיצבים בקצה העקומה שם הערך נמצא.

אפל, עם האינטגרטיביות שלה נמצאת בקצה הימני של העקומה (הקצה של "המיוחד"\"המומחה"\איכות גבוהה), ברגע שלוקחים לה את האינטגרטיביות, היא זזה שמאלה ולכן מאבדת חלק גדול מהערך.

עקומת הסמיילי עצמה היא בעייני מקרה ספציפי של התובנה מהספר "אוקינוס אדום\כחול" שמדבר על הצורך "לצאת מהגרף" בלפחות נושא אחד-שניים בפרמטרים החשובים למכירה לקהל מספיק גדול.

Expand full comment
2 more comments...

No posts