בינה מלאכותית, מאנדיי, ריסקיפייד וסנטינל וואן
ההזדמנויות והאיומים שיוצרת מהפיכת הבינה המלאכותית לכמה חברות טק ישראליות
תסלחו לי שאני לא רוצה לדבר על יעילות ורווחיות, אני רוצה לדבר על AI.
שני הסיפורים הגדולים של השנה האחרונה בטק, הם החזרה של המשמעת, היעילות, החתירה לרווחיות והשיפור במרג׳ינים מצד אחד, לצד לידתה של מהפיכת ה-AI.
רוב הפוסטים1 בבלוג הזה מאז הקיץ האחרון עסקו בחלק הראשון -יעילות ורווחיות. כתבתי על ״אפקט באג 2000״, על ״קשיים בקלאוד״, וסקרתי איך כל זה בא לידי ביטוי אצל כמה מחברות הטק המקומיות - ״הכריש באקווריום״ של פייבר וריסקיפייד, והחתירה לצמיחה רווחית אצל מאנדיי. כנראה שעל תכנית החיסכון בעלויות של וויקס כתבתי הכי הרבה. בצ׳ק פוינט, שהתנהלה בשמרנות בתקופת האופוריה של הקלאוד, הדברים פוגעים קצת אחרת.
הפעם אני רוצה לעסוק בחלק השני - לנסות לבחון איך החברות האלה מגיבות להתפתחויות האחרונות בבינה מלאכותית, איזה הזדמנויות ניצבות בפניהן, ואיזה איומים אפשריים.
והדיקסליימר הוא שאני לוקח פה סיכון די גדול. מאד קשה לחזות את העתיד, במיוחד כשעומדים בפתחה של נקודת מפנה טכנולוגית. כנראה שהרבה מהתחזיות והניחושים כאן יתבררו כטיפשיים בדיעבד. ובכל זאת, מעניין לחשוב על הדברים האלה.
סוגים של חדשנות טכנולוגית
יש כמה פרספקטיבות כלליות שמעניין להסתכל דרכן על כל חברה שנבחן פה. הראשון הוא האבחנה שיצר קלייטון כריסטנסן כבר לפני 27 שנים בין בין טכנולוגיות תומכות (sustaining) לבין טכנולוגיות מהפכניות (disruptive):
״רוב הטכנולוגיות החדשות מאפשרות שיפור בביצועים של המוצר. אני קורא להם sustaining technologies (״טכנולוגיות תומכות״). חלק מהטכנולוגיות התומכות יכולות להיראות כקפיצת מדרגה או כהתקדמות קיצונית, ואחרות כמו שיפור הדרגתי. מה שלכל הטכנולוגיות התומכות יש במשותף הוא שהם משפרות את הביצועים של מוצרים מבוססים, במסגרת הביצועים שחשובים ללקוחות העיקריים בשווקים העיקריים. רוב ההתקדמויות הטכנולוגיות בכל תעשיה הם באופיין ״תומכות״…
טכנולוגיות Disruptive (״מהפכניות״) מביאות לשוק הצעת ערך שונה באופן מהותי ממה שהיה זמין קודם לכן. באופן כללי, טכנולוגיות מהפכניות מציגות ביצועים ירודים לעומת מוצרים מבוססים בשווקים העיקריים. אבל יש להן יכולות אחרות שחשובות לכמה לקוחות בשוליים של השוק. מוצרים שמבוססים על טכנולוגיות מהפכניות הם לרוב זולים יותר, פשוטים יותר, קטנים יותר, והרבה פעמים - נוחים יותר לשימוש.״
דיברנו גם על זה די הרבה. טכנולוגיות תומכות לרוב יבואו לידי ביטוי בדברים כמו הוספת הלהב הרביעי של סכין הגילוח. מסך טלוויזיה עם ראיה חדה יותר. שירות סלולרי עם אינטרנט מהיר יותר. גם אם מאחורי הקלעים נדרשת קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית, כמו פיתוח של תשתית 5G או טכנולוגיה כמו OLED, בסופו של דבר זה בא לידי ביטוי בשיפור למוצרים הקיימים. החברות המבוססות הן אלה שלרוב מתמחות ב sustaining technologies. קשה לדמיין איך יצרנית טלוויזיות חדשה שתרכב על גבי ה-OLED, תעשה disruption לסוני. או איך ספק תקשורת חדש ינצל את ה-5G כדי לעשות disruption ל-AT&T. בשונה מהדוגמאות האלה, למרות שגוגל היא זו שפיתחה במקור את אלגוריתם ה-Transformer שאיפשר את כל מהפיכת ה-AI הנוכחית, היא ככל הנראה מאויימת על ידה. או לפחות זה אחד הדיונים המרכזיים כרגע. זה קורה בעיקר בגלל האפשרויות ל-disruption. אם ChatGPT היה בסך הכל מנוע חיפוש מהיר יותר או עם תוצאות טובות יותר, כנראה שגוגל לא הייתה מאד מאויימת - היא הייתה יכולה לשלב את אותם שיפורים במנוע החיפוש הכבר-דומיננטי שלה.
דרך הפרספקטיבה הזו מעניין לבחון את הדרכים שבהן AI יכול לבוא לידי ביטוי במוצרים של החברות השונות, ולנסות לחשוב האם אלה הזדמנויות לשלב sustaining innovation ולשפר את המוצרים שלהן, או שיש כאן איום אפשרי ל-disruption.
עוד שתי פרספקטיבות כלליות
עוד שני דברים לפני שעוברים לחברות עצמן.
פרספקטיבה שרלוונטית לכל חברה בהקשר של AI היא סוג אחד של sustaining innovation שנראה שחוזר על עצמו בכל מוצר: CoPilot. שילוב של צ׳אט בוט בכל חוויית משתמש, שמאפשרת אינטראקציה שמבוססת על טקסט ושפה טבעית לצד ממשקי החיפוש, הטפסים, הטבלאות ועמודי ה-web שלרוב נכללים ב-UI של מוצרי SaaS שונים.
מיקרוסופט היו בין הראשונים שהכריזו על תוספת כזו, וסיילספורס מעט אחריה הכריזו על ״איינשטיין״. ונראה ששאר השוק במירוץ להכריז על יכולות דומות.
ונושא אחרון כדי לאזן את ההתלהבות מהפוטנציאל שמהפיכת ה-AI מביאה: חשוב לזכור גם את נקודת המבט הצינית, שגורסת שהכרזות על הצטרפות להייפ ה-AI היא הדרך הכי טובה כרגע כדי לשווק ולקדם את המחיר של המניה שלך. מאד דומה להכרזות ריקות על שילוב בלוקצ׳יין במוצר בסוף 2017, או NFT ב-2021. לא שאני מתכוון להאשים אף מנכ״ל ישראלי שזה מה שהם עושים. אבל מניות SaaS ירדו כל כך הרבה בשנתיים האחרונות, וגם חלק מהמתחרים שלהם בטוח עושים את זה, ולפעמים צריך להמשיך לרקוד כל עוד המוזיקה מנגנת. במיוחד כשהאלטרנטיבה היא לגמור כמו Chegg.
וכשעוקבים אחרי ההתפתחויות בתחום, גם אם אני עצמי משוכנע שאנחנו בפתחו של עידן חדש בטק, חשוב לזכור להפעיל את גלאי הבולשיט כששומעים על עוד חברה שמציגה אסטרטגיית בינה מלאכותית עם פוטנציאל ענק.
מאנדיי: בחזית הקרב של מיקרוסופט נגד סיליקון ואלי
מאנדיי היא בדיוק מסוג החברות שבן תומפסון כיוון אליהן כשאמר שסיליקון ואלי צריך שוב לפחד ממיקרוסופט. מיקרוסופט השיקו את ה״ביזנס צ׳אט״, שאותו אפשר לשאול כל שאלה על לקוח / פרוייקט / כל מידע ששמור ב ״Microsoft Graph״. לא קשה לדמיין CIO שנחוש לחסוך כסף שיתלהב מהדמו - גם לשלם על פחות תוכנות, וגם לקבל יותר פרודוקטיביות! זה מייצר מעין Information Network Effects, ויכול להעלות שאלות קשות על שימוש במוצרים שלא מתחברים לגרף של מיקרוסופט. זה ידחוף ארגונים ללחץ מלמעלה להתרכז רק סביב כלים של מיקרוסופט, שמתחברים לגרף ולביזנס צ׳אט שהם מציעים.
״ואם זה יקרה, Microsoft Graph יהפוך ל״מערכת ההפעלה״ עבור אנטרפרייז בקלאוד. ה API להתחבר לגרף יהפוך ל Windows API החדש.״ הנפגעים העיקריים יהיו חברות Product-Led Growth מהסוג של מאנדיי. הן ניצלו את היופי של B2B SaaS, שאיפשר לכל צוות בחברה לבחור את המוצר שהכי מתאים להם, בתשלום חודשי של כמה דולרים לכסא. החיסרון הוא שהמידע של הארגון מפוזר על פני כלים שונים, וזה עלול להיות חסרון גדול בעידן של ביזנס צ׳אט, שדורש את כל המידע בגרף של מיקרוסופט. הרחבתי על זה עוד בשרשור בטוויטר.
זה עלול לאיים בעיקר על חברה כמו מאנדיי, שהציגה את עצמה כדרך למילוי החלל שלא מקבל מענה על ידי כלי ה SaaS הקיימים. לשם בעצם מיקרוסופט מכוונת, ובינתיים זזה קדימה בצורה די אגרסיבית.
מצד שני, כמובן שיש גם הזדמנויות. מאנדיי יכולים (וכנראה שיהיו צריכים מאד בקרוב) להציע קו-פיילוט משלהם שייקח את גישת ה no-code צעד אחד קדימה. אני אוכל לבקש מה״מאנדיי צ׳אט״ שיכין לי דאשבורד לתכנון של הכנס שהצוות מארגן בשבוע הבא, או ההקלטה של הפודקאסט הקרוב. אני אראה שם את כל המשימות, הסטטוס, גרפים, וכו׳. למה לא, כשכל מה שצריך זה להכניס פרומפט לצ׳אט של מאנדיי.
כידוע יש למאנדיי מוצר BI בשם ״Big Brain״, שמשמש לצרכים פנימיים בלבד (ומאפשר להם לעקוב אחרי מטריקות ולהיות data driven). זו שאלה מעניינת האם כבר הושק ״Big Brain Chat״, והאם זה מביא לשיפור בפרודוקטיביות של עובדי מאנדיי.
אבל השאלה הגדולה היא לגבי אינטגרציה עם הגרף של מיקרוסופט. הרבה מהלקוחות של מאנדיי משתמשים גם במיקרוסופט 365. הרי עד עכשיו מאנדיי לא התחרתה בהם, אלא רק כיוונה ל״תחום האפור״ שבין לבין ולא מקבלים מענה ממוצרי ה-SaaS השונים. עכשיו כשיש טכנולוגיה מאד עוצמתית שמסוגלת לענות על התחום האפור הזה על בסיס פרומפט מהמשתמש, האם מאנדיי תתרכז בלהגן על כמה נישות-מוצר ו use-cases מאד מוצלחים שמצאה לאורך הדרך, ותחבר אותם לגרף של מיקרוסופט?
האלטרנטיבה היא להצטרף ל״ברית הסיליקון ואלי״, מוצרי SaaS שארגונים לרוב משתמשים בהם ביחד עם סלאק ו Google Workspace. הבעיה תמיד הייתה שהמוצרים האלה נבנו בחברות נפרדות ולא מתוך חזון מוצרי מאוחד. זה חלק מהסיבות ש product-led growth וצמיחה ״מלמטה״ עבדו כל כך טוב עבורם. אבל לא היה מוצר אחד שהפך למעין ״מערכת הפעלה ארגונית״, שמאחד מידע שמגיע מכל המוצרים השונים, ועונה על workflow שמערבות אינטראקציה עם מספר כלים.
גוגל אף פעם לא התייחסו באגרסיביות למוצר הזה כמו מיקרוסופט. הם לא בנו מאחורי הקלעים Knowledge Graph שמארגן את כל המידע של אותו לקוח, ומאפשר לבנות יכולות מתקדמות. והם לא אילצו את שאר מוצרי ה SaaS הארגוניים להתאים את עצמם לסטנדרט או לממשקים שגוגל קבעה עבורם. לדרופבוקס היו בשלב מסויים שאיפות להפוך ל״מערכת ההפעלה הארגונית בענן״, אבל זה לא הגיע רחוק מדי, ומאז נראה שהם הכירו בכך ועבור להתרכז בהתייעלות ורווחיות. לסלאק אולי היייתה את ההזדמנות לבנות את זה, אבל הם אף פעם לא גיבשו אסטרטגיה הוליסטית שמחפשת לתת מענה במקום אחד לכל הצרכים של לקוח ארגוני שאינו מאד-טכנולוגי, גם אם בצורה בינונית. מיקרוסופט כן עשו בדיוק את זה.
זה יהיה מעניין אם מאנדיי, שמציגה את עצמה בתור Work OS - ״מערכת ההפעלה לעבודה״ - תנסה למנף את מהפיכת ה-AI כדי לקדם את הפלטפורמה שלה בתור ה״דבק״ שמאגד כלי Enterprise SaaS השונים. וזו אולי דרך אחת להבין את ההצהרות של החברה בנושא:
בינה מלאכותית זה סופר מלהיב, נכון?
זה מה שהמנכ״לים ענו כשנשאלו על יוזמות ה-AI שלהם בפברואר האחרון:
רועי מן: זה לגמרי מדהים, נכון? ראינו כזה שינוי ענק בזמן כה קצר ב-AI. ועכשיו שאנחנו רואים את זה, החסמים ירדו עד כדי כך ליצירת כלי AI עוצמתיים, מה שבאופן טבעי אנחנו עושים במאנדיי זה לפתוח את הפלטפורמה ולאפשר לכולם לבנות מעל זה. אז כבר הוספנו הרבה שכבות שמאפשרות לכולם, כולל לנו, לבנות כלי AI מעל מאנדיי. ובקרוב יהיה לנו האקתון שבו נזמין את כולם לבנות מעל הפלטפורמה, ובעצם נקדיש חלק מחנות האפליקציות לכלי AI שיוכלו לעזור לכולם, ואני חושב שזה סופר מלהיב. ונראה פתרונות long tail לתעשיות ספציפיות. זה מלהיב.
ערן זינמן: רק להוסיף צבע, אחת מאבני הבניין העיקריות שיש לנו בפלטפורמה היא Monday Docs. ושם כבר ראינו הרבה שימושים פוטנציאליים כשאנחנו משתמשים ב-AI כדי לייצר תוכן אוטומטי ולסכם תוכן בתוך boards. אז בהחלט, ראינו כמה POCs מלהיבים ואנחנו מתכננים להרחיב, כמו שרועי אמר, את הפלטפורמה ולהתחיל עם כמה פתרונות מדף.
ההערה של ערן זינמן אכן מוסיפה לא מעט צבע. קשה לדמיין את Monday Docs מגיעים ל feature pairity עם אופיס 365, אבל אם צריך לתעדף סגירת פערים מול איזשהו פיצ׳ר - אני מניח שיכולות מבוססות AI יהיו בראש הרשימה. ואני מפרש את העובדה שהיה לו חשוב להדגיש את זה בתשובה, בתור מעין הכרזת כוונות.
מצד שני, מה זה בדיוק אומר לפתוח את הפלטפורמה? ומה הם אותם POCs מלהיבים?
ובכן, הדברים שרועי מן וערן זינמן אמרו למעלה, נאמרו בצורה יותר רשמית בהכרזה של מאנדיי ב-19.4:
מאנדיי.קום, מערכת הפעלה לעבודה שבה ארגונים מכל גודל יכולים ליצור את הכלים והתהליכים שהם צריכים כדי לנהל כל אספקט של העבודה שלהם, חשפה היום תכניות לאיך הכח של AI ישולב לתוך הפלטפורמה ב-2023. החברה פותחת את הפלטפורמה שלה למפתחי צד-שלישי כדי לבנות אפליקציות AI מעל WorkOS, שיהיו זמינות ללקוחות באמצעות ה monday AI Assistant. החברה תשיק גרסת בטא של ה monday AI Assistant במאי, שמרחיבה את האופן שבו לקוחות עובדים עם ובונים על פלטפורמת ה WorkOS.
יש בהמשך כמה דוגמאות לאפליקציות מבוססות-AI שמאנדיי בעצמה תשיק בתור התחלה, ובשורה על האקתון שייערך ביוני. והרבה התלהבות כמובן.
עכשיו, אני מודה שקראתי את ההצהרה כמה פעמים, ואני עדיין לא מבין בדיוק על מה מדובר כאן.
זה נשמע כאילו ה monday AI Assistant הולך להיות מעין כלי Copilot. אבל אני מודה שלא הצלחתי בדיוק להבין מה זה אומר ש״מאנדיי הולכת לפתוח את הפלטפורמה שלה״. כבר עכשיו יש API שמאפשר לקרוא מידע מ-boards ומסמכים, ולערוך בהם שינויים. האם מדובר על הרחבה של ה-API הזה עם עוד יכולות?
ואיפה ה-AI נכנס לתמונה? האם מדובר בסך הכל על זה שמפתחים יוכלו לכתוב פלאג-אין ל monday AI Assistant (באופן דומה לפלאג-אינים שמתחברים ל ChatGPT)? האם הם יוכלו להשתמש ב-AI כדי לכתוב אפליקציות יותר מהר? האם יש Knowledge Graph ארגוני הוליסטי מאחורי הקלעים, שאפליקציות יכולות להזין אליו מידע או לשאול אותו שאלות? משהו שמחבר מידע שמפוזר על פני boards ומסמכים שונים, וכלי SaaS יכולים להתחבר אליו כדי לייצר informtaion network effects חזקים יותר, ולתת פייט למאמצים של מיקרוסופט?
לא הצלחתי למצוא שום דבר בתיעוד הרשמי של מאנדיי. ואם כבר מעלים ניחושים, אז תמיד חשוב לזכור גם את האפשרות הצינית, שאולי גם במאנדיי לא יודעים עד הסוף לאן זה הולך, אבל כן יודעים שהם (כמו כל חברה) חייבים להשיק משהו שקשור ל-AI, ולשווק את זה בתור ״אסטרטגיית AI".
אין לי שום בסיס להאשמה כזו, פרט לכך שעשיתי ניסיון אמיתי להבין על מה בדיוק מאנדיי הכריזו, אבל למרבה הצער לא הצלחתי.
נצטרך להמתין ליותר פרטים לפני שנוכל להכריע האם מדובר באסטרטגיה מבוססת ושאפתנית שמשתלבת בחזון ״מערכת ההפעלה לעבודה״, או על סתם עוד ניסוי שיוצא עם באזז של בינה מלאכותית סביבו. לא שיש משהו רע בלהשיק ניסויים, להיפך. במיוחד אם אפשר לעקוב אחרי המטריקות שלהם עם "Big Brain AI Assistant".
ריסקיפייד: כאב הראש החדש שלך הוא ההזדמנות שלנו
אני חושב שמהפיכת ה-AI, כמו כל שינוי פרדיגמה טכנולוגי, תביא איתה הרבה כאבי ראש למוכרים באינטרנט בטווח הקרוב, אבל תהווה הזדמנות מאד חיובית לחברה כמו ריסקפייד! הנה מה שכתבתי בסיכום של ״When IPO Investors File a Chargeback״:
יש בעיניי שני דברים שצריך להאמין בהם בשביל הנרטיב האופטימי שהנהלת ריסקיפייד מנסה להציג: הראשון הוא שעקומת האימוץ של המסחר באינטרנט תחזור לצמוח ולהשתלט על עוד נתחים מהמסחר הפיזי. עם זה קל לי יחסית להרגיש בנח.
השני הוא שריסקיפייד תמשיך לשמש רכיב קריטי בפעילות המסחר באינטרנט. למרות האתגרים שהזכרנו בחלק הקודם, התיזה שהחברה מנסה להציג היא שנוכלים באינטרנט תמיד יהיו, וככל שאמצעי ההגנה יהיו מתוחכמים יותר, כך גם הנוכלים יצליחו למצוא דרכים מתוחכמות לנסות לעקוף אותן. הטענה היא שריסקיפייד היא בעמדה הטובה ביותר לזהות אותם. מעבר לזה, אמצעי ההגנה החדשים והמתקדמים עלולים ליצור חיכוך ותסכול לצרכנים, וצריך להפעיל שיקול דעת סביב השימוש בהם - גם שם לריסקיפייד כביכול יש כמות גדולה של מידע, ניסיון ותשתיות רבות. אני אישית לא מרגיש שאני יודע מספיק כדי להשתכנע בזה בהכרח.
החלק השני התייחס לחשש הגדול לגבי החברה, שאולי השירותים שלה לא מאד נחוצים לאור נרטיב ה״יש הרבה פחות הונאות באינטרנט״, הודות ליוזמות כמו PSD2 באירופה והעובדה שיותר ויותר משתמשים מבצעים רכישות כשהם מחוברים לחשבון שלהם (והם מזוהים ע״י גוגל / אפל / החנות עצמה).
ובכן.
כנראה שמשחקי החתול-והעכבר האלה לעולם לא יגיעו לסיומם. כשטכנולוגיה מסויימת מגיעה לבשלות, מתווספות לה עוד ועוד הגנות שמקשות על הונאות. אבל הקפיצה הטכנולוגית הבאה תמיד מגיעה, ואיתה אוסף חדש של דרכים לבצע הונאות. a tale as old as time.
אני בטוח שטובי הנוכלים ברחבי העולם כבר מוציאים לפועל פרוייקטים מסוג ״Using Generative AI For Fun and Profit״. אם אפשר לזייף את הקול של דרייק בשיר חדש, למה שלא יהיה אפשר לזייף את הקול של מישהו כשהוא מתקשר לבנקאי (או לבן/בת הזוג שלו) ומבקש שיעבירו כסף לאיזה חשבון, או רק יקריאו את הקוד הסודי שקיבלו באיזה הודעת טקסט (״אסביר לך כבר אחר כך״). והדברים רק הולכים להחמיר כשצ׳אט בוטים יחליפו יותר ויותר מחוויית המשתמש, ויימצאו (לפחות בהתחלה) טכניקות של prompt hacking שישדלו אותם לתת קרדיטים או החזרים או משלוחים חלופיים. שלא לדבר על מגוון הפרצות שיתאפשרו בשלבים הראשונים אם ווליום משמעותי של רכישות יתבצעו דרך פלאג-אין ל-ChatGPT.
האם ריסקיפייד בהכרח יספקו את הפתרונות וירוויחו מהשינוי הזה?
הם עדיין לא אמרו שום דבר על הנושא הזה. ונדרשת איזשהי קפיצה כדי להאמין בזה. אבל זו לא מחשבה לא סבירה בעיניי.
וקשה לי לחשוב על הגנה מהונאות מבוססות-AI בתור טכנולוגיה שתעשה disruption בתעשיית גילוי ההונאות. עד כמה שאפשר לשפוט, גילוי הונאות מהסוג הזה יהיה sustaining innovation לחברה שכבר יש לה פלטפורמה לזיהוי הונאות באינטרנט. ״מאפיית Fraud Sciences״ הישראלית עושה את הדברים האלה בהצלחה די מרשימה כבר 20 שנה, למרות שהאינטרנט חווה כמה התפתחויות משמעותיות מאז. עם כל הקושי של לחזות את העתיד וההבנה שיש המון חלקים נעים בדינמיקה המורכבת הזו, זה נראה סביר להמר ששלושת החברות המובילות התחום, וריסקיפייד ביניהן, ימשיכו להיות המובילות בתחום.
ואם זה מה שיקרה, אז מהפיכת ה-AI תספק לריסקפייד (יחד עם פורטר וסיגניפייד) עוד אוסף של יכולות לפתח עבור הלקוחות שלהם, שירגישו שקריטי עבורם להשתמש בשירותים לזיהוי הונאות.
וכן, אולי בשלב מסויים הם גם יוסיפו מעין CoPilot איפשהו במוצר (״Riski-Chat"?), אבל זה כנראה יהיה אם/כשיגיע השלב שלקוחות יתחילו לצפות להשתמש בצ׳אט בכל מקום. לא בהכרח הדבר שהייתי מתחיל איתו.
סנטינל וואן: כשהאיום על מאנדיי פוגש את ההזדמנות של ריסקיפייד
באופן מעניין, בסיפור של סנטינל וואן נפגשים כל הדברים שכתבתי למעלה.
הנקודה לגבי ריסקיפייד, על כך ששינוי פרדיגמה טכנולוגי מביא איתו צורך להתגונן מסיכונים חדשים באינטרנט, נכונה גם כמובן לגבי תעשיית ה Cybersecurity. זה יכול להיות טוב לתעשייה המקומית, שתוכל לספק בציר משובח של סטארטאפים שיגנו מפני הסכנות החדשות האלה, ויימכרו לחברות הפלטפורמה הגדולות. אולי אחד או שניים מהם אפילו יהפכו לחברות סייבר מובילות חדשות. הסיפורים כבר נפוצו על האקינג למידע רגיש של משתמשים אחרים ב ChatGPT. סנטינל וואן הצביעו לפני חודש על כמה מהאיומים שבעבודה עם ChatGPT, ואין ספק ששילוב היכולות האלה במערכות הארגוניות ייצור אוסף חדש של כאבי ראש לאנשי האבטחה. ושלל קטגוריות אבטחה חדשות בגרטנר.
מצד שני, בתחום הסייבר יש גורילה שדווקא זזה מהר מאד בכל מה שקשור ל-AI. ריסקיפייד כנראה לא תיתקל בתחרות עזה ממיקרוסופט, כי היא פועלת נישה יחסית מוגבלת כמו גילוי הונאות ב e-commerce. אבל מייקרוסופט היא תמיד ״הפיל שבחדר״ בכל מה שנוגע לאיום תחרותי על חברות סייבר. וכאמור, הפיל הזה זז מהר ובאגרסיביות בכל מה שקשור ל-AI. גם בתחום האבטחה הם השיקו מוצר Copilot:
וכל מה שנאמר למעלה בהקשר של מאנדיי וכלי פרודוקטיביות ארגוניים, יהיה תקף גם כאן. יש Information Network Effects, שמייצרים תמריץ להשתמש אך ורק במוצרים שמתחברים ל Security Graph של מיקרוסופט. וזה גם ככה מגיע בתקופה של דחיפה לקונסולידציה. בשנות הקוביד, כל CISO שהיה מבוהל מהמעבר המהיר של כל כך הרבה מידע ועבודה לענן, קיבל צ׳ק פתוח לקנות כל מוצר סייבר שאולי היה מוסיף איזשהי הגנה, גם על המידע הארגוני וגם על המשרה של אותו CISO. ועכשיו כשהסביבה המאקרו כלכלית היא מאתגרת, הדחיפה היא להתייעל, ללהיפטר ממוצרים שאינם נחוצים, ולאחד את הוצאות האבטחה ו-IT תחת פחות ספקים. והנה סיבה טובה להעביר יותר מצרכי האבטחה למיקרוסופט. גם אם יש להם מוצר פחות טוב בכל אחד מהתחומים, היתרון הוא שהכל עובד טוב ביחד, כל המידע זורם לאותו גרף, שאפשר לעבוד איתו דרך צ׳אט מבוסס AI. זה מייצר לחץ ואיום על כלים שאולי מוצלחים יותר ממיקרוסופט, אבל לא עובדים עם הגרף שלה.
וקצת כמו מאנדיי, גם כאן יש חברה ישראלית שזזה מהר ומשיקה מעין AI Assistant משלה: סנטינל וואן הכריזה בכנס RSA בחודש שעבר על פלטפורמת סייבר מבוססת AI. מה שמוביל לאותן שאלות ששאלתי לגבי מאנדיי: מדובר בעוד חברה עם רקורד מרשים, גם בצד הטכנולוגי וגם בצד ההצלחה העסקית. ומצד שני, עוד חברה שטרם הציגה רווחיות, ומחיר המניה שלה ספג פגיעה קשה מאז השיא של 2021. כמה מההכרזה הזו מבוסס על ערך אמיתי שהם כבר יודעים לייצר, וכמה מזה מונע מההכרח לעלות על רכבת ההייפ של AI? לדעתי עדיין מוקדם לדעת.
תזכורת: הבלוג הזה הוא למטרות לימודיות בלבד. אין כאן המלצה לבצע השקעות. אנא קראו את הדיסקליימר המלא כאן.
תזכורת: אני מפריד בין מהדורות של הניוזלטר ״הרהורי יום שישי״, שהם לרוב המלצות על תוכן מעניין לדעתי מרחבי האינטרנט, לבין פוסטים ארוכים שהם רעיונות ותובנות משלי. כאן מדובר על הסוג השני.
ים של טקסט שעל פניו נראה לי מרתק אבל בפועל למי יש זמן לקרוא אותו.
מה הסיכוי שאתה עושה מהבלוג הנהדר שלך הסכת?
נהדר!
כיף לקרוא אותך!